Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 11 common:people_all_forms

Підсумки декадника відкритих занять

Date: 5 грудня 2023 о 12:01
14 views

Первомайський міський дитячо-юнацький центр національного відродження
Наказ
м. Первомайськ
30.11.2023 № 56

Про стан викладання гурткових занять
в рамках декадника «Розвиток творчого мислення
за допомогою засобів мистецтва»

Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів від 06.05.2001 р. № 433 «Про затвердження Положення про позашкільний навчальний заклад (зі змінами та доповненням)», наказів Міністерства освіти і науки від 22.07.2008 р. № 676 «Про затвердження Типових навчальних планів для організації навчально-виховного процесу у позашкільних навчальних закладах системи міністерства освіти і науки України», від 10.12.2008 р. № 1123 «Про внесення змін до Положення про порядок організації індивідуальної та групової роботи у позашкільних навчальних закладах», наказу ДЮЦНВ № 53 від 29.10.2023 р. «Про проведення декадника «Розвиток творчого мислення за допомогою засобів мистецтва», на виконання плану роботи ДЮЦНВ на 2023 рік, з метою пошуку кращого педагогічного досвіду з упровадження інтерактивних методів навчання в практику роботи, пропаганди педагогічних надбань, з 06.11 по 24.11.2023 року проводилося вивчення стану викладання гурткових занять в рамках декадника «Розвиток творчого мислення за допомогою засобів мистецтва».
У декадникі відкритих занять брали участь керівники гуртків: Здоровецький В.М. гуртка Колектив естрадної пісні, Єфімова В.О. Ансамблю естрадного танцю «Забава», Островська О.П. фольклорного гурту «Джерельце», Голубенко Н.О. гуртка креативного рукоділля «Фантазія», Випріцька Г.Ф. гуртка Образотворчого мистецтва «Юний художник».
Наслідки відвіданих занять свідчать про те, що більшість керівників гуртків мають добру науково-теоретичну підготовку, володіють методикою викладання гурткових занять, забезпечують засвоєння вихованцями вмінь та навичок, передбачених програмами, використовують у своїй роботі креатині методи навчання та виховання.
Перевіркою встановлено, що в цілому уся система роботи керівників гуртків ДЮЦНВ спрямована на виконання програм, якість викладання, застосування набутих знань, умінь та навичок на практиці.
Керівники гуртків Островська О.П., Здоровецький В.М., Випріцький Г.Ф., Голубенко Н.О., Єфімова В.О. активно впроваджують на гурткових заняттях інтерактивні форми роботи, роботу в групах, використовують креативні форми проведення гурткових занять.
Керівник фольклорного гуртка «Джерельце» Островська О.П., продемонстрував високий рівень викладання, вдале створення емоційно-активного фону заняття засобами мотивації, зацікавленості, спонуканням до дії. Педагог використовує активні та інтерактивні методи навчання, вдало підбирає до заняття такі інтерактивні вправи, які дають вихованцям «ключ» до освоєння теми, передбачає різноманітні методи для привернення уваги дітей, налаштування їх на роботу, підтримання дисципліни, необхідної для нормальної роботи, сфокусовує увагу дітей на проблемі та викликає інтерес до розкриття теми, забезпечує розуміння дітьми змісту їхньої діяльності. Педагог вдало використовує аналогію, порівняння, зіставлення, протиставлення тощо, залучає вихованців до практичної діяльності з використанням теоретичних знань. Підбирає цікавий фольклорний матеріал, створює відео матеріал на YouTube: "Мова - то серце народу !", «До 150 річчя Лесі Українки», «День пам'яті Небесної Сотні» Різдвяна Коляда "Ой, радуйся, земле ! Коляда іде !", «Страсний тиждень», «Українське весілля. Сватання».

Керівник гуртка Здоровецький В.М. продемонстрував на заняттях гуртка атмосферу зацікавленості, небайдужості до матеріалу. Педагог навчає вихованців правильно інтонувати та відчувати музику. Зміст заняття відповідав вимогам навчальної програми та змісту поставлених завдань. Уміло проводить мотивацію навчальної діяльності дітей на всіх етапах заняття, що сприяє виникненню інтересу до вокального співу. Робота з вивчення нового матеріалу характеризується конкретністю і чіткістю. Педагог звертає увагу на особливості вокального співу, а саме: дикцію, розкриття вокальних здібностей, умінню триматися на сцені. Діти були активними учасниками заняття.
Керівник гуртка креативного рукоділля «Фантазія» Голубенко Н.О. на занятті оперувала великим запасом знань з теми, що вивчалася, демонструвала педагогічну ерудицію. Основою роботи педагога Наталії Олександрівни є практична система, за допомогою якої педагог прищеплює дітям навички володіння різними техніками рукоділля. Велику увагу керівник гуртка приділяє умінню самостійно створювати вироби. Вдало проводить профорієнтаційну роботу. Педагогом ефективно використовувалися як словесні, так і наочні методи. Відмічено вдале використання пояснювально-ілюстративного, інтерактивного та методу самостійної роботи, які чітко відповідають завданням конкретно взятого заняття, змісту і характеру навчального матеріалу, готовності вихованців до його засвоєння.
На заняттях Єфімової В.О., Ансамблю естрадного танцю «Забава», було вдало застосовано методи показу та спостереження. Відчувався високий професіональний рівень викладання гурткового заняття. Заняття інтегроване, інтерактивне, розвиваюче, виховне, мало чітку структуру, відзначалося творчим підходом до організації навчальної діяльності. Мета заняття відповідала змісту, методам, формам навчання, педагог доцільно використовувала активні методи та креативні прийоми навчання. Велику увагу приділяє створенню мотиваційної сфери на різних етапах навчання. Раціонально використовує час. Вчить вихованців працювати самостійно. Використовує засоби хореографії. Педагог створює атмосферу зацікавленості, небайдужості до матеріалу, спільного пошуку вирішення навчальних проблем. Під час заняття керівник виховує інтерес вихованців до хореографічного мистецтва. Навчальний процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх вихованців, де вихованець і педагог є рівноправними, рівнозначними суб’єктами навчання.
На занятті гуртка образотворчого мистецтва «Юний художник», керівник Випріцька Г.Ф., легко було прослідкувати його хід. За рівнем складності тема заняття відповідала віку вихованців і тому відчувалася зацікавленість та активність з боку гуртківців. Використання різноманітних методів та прийомів навчання позитивно вплинуло на результативність заняття. Навчальний матеріал був засвоєний дітьми в повному обсязі. Під час керівник вдало використовувала заняття вдало використовувала пояснювально-ілюстративний матеріал та метод самостійної роботи,
Практично усі педагоги активно використовували науково-методичні матеріали, які допомагали їм при підготовці до проведення занять, посібники, наочність, нормативні документи з питань інтеграції знань, інтернет ресурси. Усі педагоги володіють навичками користування сучасними технологіями.
Вцілому, викладання гурткових занять в закладі здійснюється на достатньому рівні та зорієнтоване на впровадження інноватики в систему роботи, реалізацію потенціалу особистості вихованця і набуття ним потреби в системному саморозвитку.
Виходячи з вище зазначеного:
Н А К А З У Ю:
1. Відзначити позитивний досвід роботи керівників гуртків Островської О.П., Здоровецького В.М., Єфімової В.О., Віприцької Г.Ф., Голубенко Н.О. щодо ефективного використання сучасних інноваційних технологій, креативного підходу до процесу навчання та виховання і пропаганди власного досвіду роботи.
2. Всім педагогам закладу:
2.1. Впроваджувати в практику роботи інноваційні технології;
Термін: постійно, протягом 2023/2024 навчального року
2.2. Підтримувати зворотній зв'язок з усіма вихованцями протягом всього заняття;
Термін: постійно, протягом 2023/2024 навчального року
3.3. Урізноманітнювати методичні прийоми та застосовувати їх на різних етапах заняття;
Термін: постійно, протягом 2023/2024 навчального року
3.4 Забезпечити свої групи необхідними періодичними виданнями
Термін: постійно, протягом 2023/2024 навчального року
4. Методисту Іщенко К. М. опрацювати з педагогами питання використання елементів інтерактивного навчання під час планування занять та забезпечення розвитку пізнавально-практичної діяльності вихованців.
Термін: протягом січня 2024 року
4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор ДЮЦНВ: _____________________ Олександр БОЙКО

З наказом ознайомлені:
Іщенко К.М.
Островська О.П.
Єфімова В.О.
Випріцька Г.Ф.
Здоровецький В.М.
Голубенко Н.О.

Comments:
Only authorized users can leave comments.